Retete pentru Beagle

1. Ficatei de pui cu orez si legume

  • 200 gr ficatei de pui
  • 1/2 mar
  • 1 morcov
  • 1 zuchini
  • orez

Se fierb ficateii de pui. Intre timp se taie morcovul si legumele in bucatele marunte (cine doreste poate rade) si se adauga la ficat. Orezul se fierbe, separat, in supa de pui sau vita, fara sare (se poate si in apa). Cand sunt fierte toate, se amesteca, se lasa sa se raceaca si se serveste urecheatul (care dintre oameni vrea sa guste, sa se limiteze la gustat, nu sa dea gata mandrete de preparat). Sare si piper se pot folosi doar atat cat sa le aratam preparatului. Puteti utiliza (aproape la orice preparat) si concentrate pentru mancaruri dar fara zahar.

2. Paste cu carne tocata

  • 400 gr paste, de preferat din faina integrala
  • 200 gr carne tocata de vita
  • 2-3 rosii
  • 1 dovlecel
  • 200 gr branza de vaci

Se fierb pastele in apa in care puteti adauga foarte putina sare. Dupa ce pastele s-au fiert, le scoateti si le clatiti cu multa apa. Carnea se caleste in putin ulei, de preferat in ulei din porumb. Se adauga rosiile taiate bucatele si dovlecelul dat prin razatoare. Cand s-au calit toate, le lasati sa se raceasca si amestecati cu pastele. Adaugati branza de vaci si amestecati.

3. Sos cu carne tocata

  • 200 gr carne tocata de vita
  • pasta de tomate
  • foarte putina sare si piper

Se caleste carnea in putin ulei de porumb. Cand este aproape gata, se adauga pasta de tomate, foarte putina sare si piper (mai degraba aratam condimentele) si lasam sa fiarba. Sosoul se poate folosi la paste sau la orez. Puteti adauga, la servire, putin branza de vaci.

4. Tort din carne de curcan

  • 500 gr carne tocata de curcan
  • 350 gr pesmet
  • 300 gr spanac maruntit (poate fi si spanac congelat)
  • 3 oua
  • 150 gr branza de vaci
  • 30 ml lapte cu continut scazut de grasime

Incalziti cuptorul la 175 de grade si ungeti cu ulei o forma de tort. Amestecati carnea, pesmetul si ouale. Jumatate din amestec il veti pune in forma de cuptor si presarati deasupra spanacul. Peste spanac imprastiati branza de vaci. Puneti restul de carne si nivelati. Dati la cuptor pentru 75-90 de minute. Lasati sa se raceasca si apoi puteti taia si sa dati urecheatului sa manance. Se pastreaza la frigider. Poate fi reincalzit.

5. Ghiveci de orez cu carne de pui (Cristina Demetrescu)

  • 200 gr carne de pui
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 1/8 ceapa mica
  • 1 cana de orez
  • frunze de patrunjel
  • sare
  • ulei, de preferinta din porumb

Fierbeti carnea de pui. Separat, dati pe razatoare morcovul, dovlecelul, ardeiul gras si ceapa. Puneti intr-un vas putin ulei si putina zeama in care ati fiert carnea si caliti ceapa (ceapa poate fi adaugata in cantitati foarte mici, la fel si usturoiul). Adaugati restul de zeama in care a fiert carnea, carnea taiata in bucati mici si orezul. Dupa ce orezul a fiert pe jumatate se adauga morcovul, dovlecelul si ardeiul gras. La final se presara frunzele de patrunjel si se amesteca.

6. Budinca de peste cu orez

  • 200 gr file de peste
  • 1 cana orez
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 galbenus de ou fiert tare
  • 1 lingura ulei de masline sau porumb
  • frunze de patrunjel si busuioc

Fileul de peste, daca este congelat, se dezgheata si se prajeste, pe ambele parti, in ulei. Orezul se fierbe in apa pana devine moale si se ia de pe foc. Curatati rosiile de pielite si le taiati in cuburi mici. Ardeiul se curata de cotor si samburi si se taie in cuburi mici. Fierbeti rosiile si prazul timp de 2-3 minute. Pestele se sfarama in bucatele mici si se amesteca cu galbenusul de ou, pisat, cu ardeiul si rosiile. Se adauga amestecul peste orez si se amesteca, impreuna cu verdeata tocata marunt. Pofta buna, urecheatilor.

7. Supa de ficatei de pasare cu zarzavat

  •  200 gr ficatei de pasare
  • 1/2 ardei gras rosu sau gogosar
  • 1/2 erdei gras gaben
  • 1 rosie mica
  • 1 morcov mai mic
  • 1 pastarnac mic
  • o mana de varza
  • o mana de orez
  • un praf de sare
  • puteti adauga dovlecel, conopida, telina, fasole verde, mazare

Fierbeti ficateii de pasare, intregi, in 2 litri de apa si un praf de sare avand grija sa spumati. Dupa 10 minute scoteti ficateii si ii taiati in bucatele mai mici. Puneti inapoi ficateii si adaugati orezul. Dupa 2-3 minute adaugati toate zarzavaturile taiate in bucatele mici. Lasati sa fiarba pana este gata orezul. Adaugati frunze de patrunjel si serviti urechatul. Baffy a mancat supa pe nerasuflate iar mamica lui a spus ca asa bine arata si are un gust atat de bun incat ar manca si ea din portia lui.

4 comentarii la “Retete pentru Beagle

    • Sunt foarte sigur. Cantitatile trebuie sa fie minime (sarea sau piperul trebuiesc doar „aratate”). Nu este obligatoriu de pus sare sau piper dar acestea dau gust mancarii. Pentru gust putem pune frunze de patrunjel daca nu punem sare. De fiecare data cand gatim pentru Baffy, in apa in care fierbem carnea, punem un praf de sare.
      Retetele postate, in marea majoritate, sunt preluate de pe site-uri specializate pentru animale. O parte dintre retete sunt „creatie” proprie.
      Va multumesc pentru interesul aratat acestui blog.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s