Calatoria cu masina in timpul verii

Acordati mare atentie la siguranta

Cainele ar trebui sa fie transportat in siguranta si sa nu pericliteze siguranta celorlalti pasageri. Cea mai sigura metoda de transport este in cusca dar si in spatele unui grilaj despartitor sau a unei plase. Noi preferam sa il legam pe Baffy in centura de siguranta. Acordati o foarte mare atentie sigurantei cainelui. In foarte multe tari puteti plati amenzi foarte mari daca cainele nu este asigurat cu centura de siguranta sau nu este in cusca sau in spatele unui plase.

Calatoria in masina

Obisnuiti cainele sa circule cu masina. Acest lucru se poate face de la cea mai frageda varsta. Faceti calatorii scurte pentru ca patrupedul din dotare sa se obisnuiasca cu masina inainte de o calatorie de foarte lunga durata. Atunci cand veti face o calatorie foarte lunga se recomanda sa faceti pauze pentru a scoate cainele afara, la o mica plimbare, pentru a-si face necesitatile, pentru a bea apa si eventual pentru a manca putin. Recomand ca in aceste pauze, daca cainele este tinut in cusca, sa faceti putin miscare cu el, sa va jucati putin sa sa alerge. Sa aveti o rezerva de apa proaspata pentru cainele Dumneavoastra si sa aveti grija sa ii dati sa bea apa. Mancarea sa fie putina spre deloc. In cazul in care urcati pe drumuri de munte este indicat sa ii dati sa rontaie ceva. Acest lucru va face sa dispara presiunea din urechi datorata calatoriei la altitudini inalte.

Atentie la geamurile deschise. Este o placere pentru multi dintre caini sa scoata capul pe fereastra in timp ce masina ruleaza. Nu il lasati un timp indelungat cu capul afara si mai ales nu in timp ce circulati pe autostrada si la viteze mari. Un timp prea indelungat in care cainele este cu capul afara poate provoca afectiuni ale ochilor si gatului.

Im timpul pauzelor incercati sa parcati masina la umbra. ATENTIE!!! Nu lasati cainele in masina in timpul pauzelor, mai ales nu il lasati nesupravegheat. Cainele poate sa sufere si se paote ajunge chiar la deces daca sta in masina, chiar si cu geamurile putin intredeschise, pe o temperatura ridicata. Cainele nu poate transpira, sangele se ingroasa si apar probleme de circulatie sanguina care pot duce, in cazuri extreme, la deces. In Germania risti sa iti fie confiscat cainele si sa platesti o amenda foarte mare pentru rele tratamente aplicate cainelui daca il lasi in masina, in timpul verii.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s