Niciodata: usturoi pentru caini

Niciodata: usturoi pentru caini
Desi usturoiul este o planta medicinala, pentru caini si pisici este foarte periculos. Chiar si in cantitati mici, de exemplu, luat ca un supliment alimentar, usturoil poate produce anemie.

Usturoiul are proprietati antibacterie la om, are efect pozitiv asupra vaselor de sange si are rol protector impotriva infarctului si trombozei. Cu toate acestea, pentru animale, usturoiul poate fi toxic. Cum ceapa, prazul si usturoiul apartin aceleasi grupe de plante, ALLIUM, care contin sulf, toate au un rol distrugator asupra cainilor si pisicilor: distrug celulele rosii din ange. Prin procese biochimice se formeaza celule Heinz care conduc la dezintegrarea celulelor sangvine.

In cantitati mari, usturoiul poate fi fatal

Dupa ce au mancat cantitati mari de usturoi, cainii prezinta semne severe de otravire: varsaturi, diaree, mucoase anemice, puls slab, tahicardie, dispnee, sange in urina. Pentru un caine, 5 grame de usturoi, extract de usturoi sau 1,25 ml/ kg masa corporala este extrem de toxic. daca este luat pentru mai multe zile. Daca banuiti o otravire cu usturoi consultati imediat medicul veterinar.

Birgitt Thiesmann, expert in animale de companie de la VIER PFOTEN Germania spune: „Din pacate, cainii si pisicile sunt inca tratati cu usturoi si sunt alimente comerciale care au in compozitie usturoi.”. Camera Federala a Medicilor Veterinari din Germania a spus ca este un mit comun cum ca usturoiul ajuta impotriva infestarii cu viermi si ca o supradoza accidentala poate duce la anemie.

Birgitt Thiesmann sfatuieste: „Dei cantitati foarte mici nu fac nici un rau, cel mai sigur este atunci cand nu adaugam in hrana cainilor si pisicilor usturoi. Un efect benefic nu a fost stabilit.”

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s