13. Beagle si mersul in lesa

Beagle au un excelent simt al mirosului. De indata ce acestia prind o adiere de ceva, ei au tendinta sa plece in urmarirea mirosului si nu mai pot fi opriti. Prin urmare este foarte important de a fi obisnuiti sa mearga in lesa.

Pentru siguranța Dumneavoastră cat si pentru singuranta cainelui este important sa fie obisnuit sa aiba o lesa atunci cand merge la plimbare, pe jos, in afara proprietatii. Cainii din rasa Beagle au fost crescuți pentru a vana și au, prin urmare, un simt uimitor al mirosului. Odată ce cainele Beagle prinde o aroma anume pleaca in cautarea ei si vor fi atat de absorbiti de aceasta „munca” incat vor igonra sau nici nu vor auzi vreo comanda. Daca nu este in lesa, urmarirea s-ar putea incheia in imprejurari triste sau prin pierderea patrupedului. De aceea este foarte important de a fi invatat cu lesa.

Cateva sfaturi importante care ar trebui sa se stie despre invatarea cu lesa a cainelui Beagle

Puteti incepa sa invatati catelul Beagle cu lesa din primul moment in care este adus acasa. Niciodata nu este prea devreme de a incepe a invata un Beagle.

Utilizati o lesa nu mai lunga de unu, doi metri.
Incepeți antrenamentul cu lesa intr-un loc in care are distrageri limitate, cum ar fi curtea sau parc liniștit. Acest lucru va permite catelului sa se concentreze mai mult.
Rabdarea este atat de importanta! Datorita instinctul de vânătoare și simțului mirosului, ei vor pierde concentrarea cu ușurinta. Incecati sa nu va simtiti frustrati și fiti perseverenti. Acesta va fi in avantajul tuturor pe termen lung.
Incercati sa fiți pozitivi in orice moment. Niciodata nu va suparati, tipati sau folositi pedepse corporale daca fac ceva greșit in timp ce este invatat cu mersul in lesa. Acest lucru va supara, speria și ar deruta catelul. In schimb fiti fermi, dar nu furiosi, pentru a mentine calmul catelului. Un Beagle calm este mult mai ușor sa fie antrenat cu lesa decat un Beagle care este speriat și suparat.
Nu faceti antrenament cu lesa atunci cand Beagle este prea entuziasmat. Mai intai atrage catelul la joaca. Odata ce acesta este obosit si mai calm va fi mult mai ușor de a face antrenamente de formare cu lesa.

Trei pasi importanti pentru invatarea unui Beagle cu lesa

Pasul 1: Puneti zgarda si apoi lesa in timp ce mananca. Facand acest lucru, catelul va asocia asta cu ceva care face placere. Faceti asta timp de cateva zile apoi luati catelul, imediat dupa macare, la o scurta plimbare in lesa, in jurul casei. Mariti, treptat, timpul petrecut la plimbare. Faceti acest lucru pana cand catelul s-a obisnuit cu lesa.

Pasul 2:  Scoate catelul in curte sau intr-un loc unde este ferit de atractii care ii pot distrage atentia. Incepeti sa il duceti in locul in care doriti iar cand a ajuns ii dati o recompensa si il laudati. Incercati sa il faceti sa mearga alaturi de Dumneavoatra cu comanda „pas” iar cand face acest lucru il veti lauda si recompensa.

Paul 3: Catelul va incerca sa traga de lesa. Cand va face acest lucru, il aduceti langa Dumneavoatra si il faceti sa mearga la pas. Repetati aceste exercitii pana cand el va merge alaturi de Dumneavoastra, in mod corect, fara sa traga de lesa.

Incepeti formarea catelului cat mai curand posibil. Acesta este cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru Dumneavoastra si pentru catel. Astfel, catelul va fi in singuranta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s