12. Probleme ale vezicii urinare

Probleme ale vezicii urinare potdeveni destul de grave daca sunt lasate netratata așa ca, daca observati semne de probleme, trebuie sa duceti cainele, imediat, la veterinar.

Posibile probleme sunt:

– infectii ale tractului urinar si ale vezicii urinare
– incontinenta urinara
– cancer de vezica urinara
– cistita canina (infectia vezicii urinare la caine)
– pietre la vezica urinara
Există mai multe tipuri de pietre la vezica urinara la caine, cum ar fi pietre struvit (60% din pietre, cele mai frecvente), pietre din fosfat de calciu si pietre de oxalat de calciu. Pietrele struvitice pot fi in masura să fie dizolvate prin schimbarea dietei. Pietrele de oxalat pot fi mai problematice si pot necesita indepartarea chirurgicala

Cauza problemelor vezicii urinare la femele

Problemele cele mai frecvente ale vezicii urinare la femele sunt cauzate de incontinenta urinara. Incontinenta (probleme urinare) este mai frecvent intalnita ca efect secundar al sterilizarii și apare de obicei in termen de un an de la procedura. Femela pierde controlul asupra capacitatii de a inchide fluxul de urina prin uretra. Studiile au aratat ca riscul de incontinenta scade in cazul an care cainele este sterilizat inainte de pubertate. Pană la 10% din caineii care sunt sterilizati au probleme de control al vezicii urinare.

Tratamentul medical cu medicamente numite alfa-adrenergice ajuta la aproximativ 75% din caini de sex feminin cu aceasta problemăa deși posibile efecte adverse sunt diaree, varsaturi, anorexie, apatie, nervozitate si agresivitate.

Un tratament alternativ este cu estrogen. Acest lucru va ajuta la aproximativ 65% din cainii de sex feminin cu probleme ale vezicii urinare, cu toate ca posibilele efecte adverse sunt umflarea vulvei și atragerea de masculi.

Pentru cazurile mai grave, exista trei opțiuni chirurgicale disponibile. Acestea au o rata de succes de 50% – 75%.

Simptome ale problemelor vezicii

Există o serie de posibile probleme ale vezicii urinare la caine, dar simptomele sunt toate la fel. Simptomele includ nevoia de a urina mai des. Alte simptome includ greutatea de a urina și sange in urina. Urinatul va fi dureros, dar poate fi dificil pentru stapan de a observa acest lucru.

Un caine care urineaza, brusc, in casa este adesea primul semn vizibil de probleme ale vezicii urinare. Daca acest lucru se intampla, trebuie să luați cainele si sa mergeti la veterinar pentru un examen.

In cazurile in care problemele vezicii urinare sunt cauzate de o infectie a vezicii urinare, simptomele nu devin clinic pana la un anumit timp dupa ce infectia s-a instalat. Din acest motiv, pot exista alte semne de prezenta a bolii, cum ar fi umflarea ganglionilor limfatici. Este posibil ca un nodul limfatic sa fie umflat in timp ce altul nu este. Alte simptome, cum ar fi sangele, strecurat in timp ce urineaza sau urinatul in picături ar putea indica un anumit tip de blocaj.

Diagnostic

Primul pas atunci cand se face diagnosticarea problemelor vezicii urinare este de a obtine o proba de urina. Dacă sunteți in stare sa faceti acest lucru și sa duceti proba la veterinar. Dacă nu reusiti să obtineti un esantion, medicul veterinar poate lua unul la cabinet. El poate folosi un cateter (un tub foarte îngust) pentru a merge prin uretra si in vezica urinara pentru a drena urina. O alta optiune este de a lua urina direct din vezica cu un ac. Cateterul in sine este un instrument util de diagnosticare ca si in cazul in care acesta nu poate fi introdus intr-un penis de sex masculin este, probabil, blocat de o piatra.

Urina poate fi apoi testata pentru a vedea daca exista o infectie a vezicii urinare. Veterinarul poate fi capabil de a efectua acest test, la cabinet, sau urina ar putea fi trimisa la un laborator.

Veterinarul ar putea dori, de asemenea, de a efectua radiografii ale cainelui pentru a verifica daca exita pietre la vezica urinara sau anomalii anatomice care cauzeaza infecția.

Pietrele vezicii urinare sunt formate asemanator cu modul in care o perla este formata intr-o stridie. Un cristal mic de un mineral se separă de urina in vezica urinara. Treptat, alte cristale se alatura, pana cand se formeaza o piatra. Aceste pietre fac dificila urinarea.

Tratament

Pentru a obtine un control mai bun al vezicii urinare, infectii ale vezicii urinare sunt de obicei tratate in curs de paisprezece zile cu antibiotice pe cale orala. Cainele ar trebui sa fie incurajat sa bea multa apa in acest timp, asa ca va trebui saurineze frecvent. Acest lucru ajuta pentru a alunga bacteriile din vezica urinara. Urina este reverificata la 7 si 14 zile dupa ce tratamentul este încheiat pentru a se asigura ca nu exista semne de infectie ramase.
In cazul in care cainele primeste o infectie repeta, imediat după tratament, este, probabil, ca urmare a utilizarii gresite de antibiotice, o doza prea mica sau o doza de prea scurta durata. Cazurile repetate pot necesita utilizarea de zi cu zi de antibiotice timp de pana la 6 luni.

Pietrele vezicii urinare pot fi uneori tratate cu medicamente care le va face sa se rupa, dar necesita adesea o interventie chirurgicala pentru a le elimina. Singurul mod sigur de a spune ce tip de piatra exista este de a elimina o chirurgical si se examinează. Daca cainele este predispus la dezvoltarea de pietre la vezica urinara, exista diete speciale, care pot ajuta la prevenirea acestora. Acestea sunt disponibile in produsele alimentare comerciale, cum ar fi dieta Hill.

Incontinenta urinara este tratata cu ajutorul antibioticelor pentru a elimina infectia in cazul in care aceasta este cauza. Alte optiuni de tratament includ tratamente cu estrogen sau interventii chirurgicale. In unele cazuri, probleme de comportament, cum ar fi stresul sunt cauza care necesita modificarea terapiei comportamentale.

Remedii naturiste

Infectii ale tractului urinar
In plus fata de o schimbare in dieta s-ar putea sa doriți sa incercati un supliment homeopat, cum ar fi PetAlive UTI.

Suplimentele de acest gen sunt realizate dintr-o combinatie de ingrediente din plante selectate special pentru a trata in conditii de siguranta si eficient cauzele și simptomele de infectii de tract urinar si infectii ale vezicii urinare.

Incontinenta si control asupra vezicii urinare

Incontinență urinara poate fi, de asemenea, ajutat de punerea cainele pe un program regulat pentru mancare si plimbari. Cainele se va obisnui cu urinat in acele momente specifice. Daca banuiti ca problema este de la ceva la fel de simplu ca și stresul, pastrarea cainele in zona unde doarme, atunci cand sunt in afara casei sau departe ar putea ajuta, deoarece cainii urineaza rar unde dorm.

Exista un remediu homeopatic nou, care tocmai a fost introdus pentru probleme de vezica urinara ale cainelui facut special pentru a oferi ajutor temporar cu probleme de control. Produsul se numeste PetAlive bun-control al vezicii urinare. Acesta combina ingrediente, cum ar fi Cantharis (ajuta la controlul nevoii de a urina), Causticum (ajuta la prevenirea accidentelor atunci cand latra sau este excitat), Equisetum (ajuta la frecvența urinarii și durerea vezicii urinare) și fosforului Ferrum (oferă sprijin vezicii urinare). Aceste ingrediente ar trebui sa ajute la ameliorarea temporara a incontinentei consolidand in același timp vezica urinara.

Stergeti pata de urina 

Din pacate, cu problemele de vezica urinara vine nevoia cainelui de a urina pe covor, pata de urina si probleme de miros. Pentru ajutor, consultați produsele aflate in magazinele specializate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s