12. Cainele Beagle socializeaza?

Aveti dorinta ca prietenul Beagle sa socializeze?

In primul rand trebuie sa intelegeti de ce un catel din rasa Beagle doreste sa fie in preajma oamenilor si a altor caini. Acest lucru se datoreaza faptului ca acesti caini sunt, prin natura lor, foar sociabili. Cateii Beagle vor fi deprimati daca nu sunt in preajma oamenilor sa a altor caini pentru a-i mirosi. Ei prefera prezenta altor caini, in special din rasa lor, a altor animale dar se se apropie foarte mult si de oameni. Ei vor incepe sa se simta nesiguri, vor fi deprimati daca sunt nebagati in seama pentru o perioada mai lunga de timp.

 

Acesta este motivul pentru care este necesar ca un caine din rasa Beagla sa socializeze inca de cand este un catelus.

Sfaturi pentru socializare

Asigurati-va ca Beagle este bine instruit.  El este atat de entuziasmat cand este in prezenta prietenilor sai incat va decide sa nu mai aculte nici o comanda. In parc sau in orice alta locatie trebuie sa va asigurati ca va fi tinut deoparte de cainii de talie mare. Exista riscul ca datorita exuberantei cainilor din rasa Beagle, cainii de talie mare sa raspunda negativ la dorinta lor de joaca, de socializare.

 

Atitudinea cateilor din raa Beagle fata de oameni si fata de alti caini depinde de o serie de factori com ar fi experientele sale ca si catelus, linia genealogica si genele sale. Acestea vor face diferenta dintre un catel timid si speriat si un catel exuberant si fericit.
Acesti catei trebuie sa inceapa rutina de socializare de la o varsta frageda (de la 7 pana la 14 saptamani) Acesta este cel mai bun moment cand vor incepe sa invete sa socializeze. Ei trebuie sa e obisnuiaca cu alti caini, cu copii dar si cu adulti. Daca un catel Beagle este tinut departe de orice companie are tendinta de a deveni agresiv sau timid si speriat. Prin urmare este recomandata socializarea de le cea mai frageda varsta.

Este extrem de important ca acesta sa invete si sa inteleaga comanda „vino” inainte de a incerca orice socializare. In caz contrar un Beagle ar putea decide sa plece in urmarirea altor caini sau persoane, mai ale daca este liber din lesa. Oricum nu este recomandat sa il lasati liber din lesa si din motivele expuse in alte articole din acest blog.

Ideal este ca acesta sa socializeze cu alti catei din rasa Beagle. Incercati sa va intalniti cu alti proprietari de catei din aceata rasa. Atfel, catelul Dumneavoastra va socializa iar Dumneavoastra veti putea face un schimb de exeperienta cu ceilalti proprietari.

Un Beagle este un caine de haita si simte nevoia de a fi in tovarasia altor caini din rasa sa. Amintiti-va ca un Beagle fericit, sanatos si normal asteapta cu nerabdare sa se joace, sa fie in tovarasia altor caini, sa cunoasca oameni noi, zi de zi. fiecare zi este o noua aventura pentru un Beagle.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s