06. Cum citim o eticheta a produselor pentru caine?

Cum citim o eticheta a produselor alimentare pentru caini?

Citind eticheta alimentelor pentru animalele de companie este unul dintre cele mai bune moduri de a determina calitatea alimentelor. Ingredientele si analiza compozitiei (cantitatile de proteine, fibre, grasimi si alte elemente nutritive) sunt incluse pe eticheta produselor alimentare. In plus fata de furnizarea de informatii cu privire la cantitatea și calitatea de proteine ​​și grasimi, eticheta va oferi, de asemenea, alte componente si orientarile generale pentru hranire.
Alte cateva lucruri care se iau in considerare sunt pretul. Calculati pretul pe kilogram sau pretul pe zi de alimentatie. Aproape întotdeauna, hrana uscata este mai economica, precum și o punga mai mare da un pret pe kilogram mai mic.  De multe ori, un sac de 40 de kilograme este mai putin de jumatate pe kilogram decat un echivalentul unui sac de 5 kg. Amintiti-va ca, odata cu alimentele de calitate inferioară cantitatea pentru hranire este mai mult și ar putea să nu fie intotdeauna mai ieftin. Verificați ingredientele. Va arata valoarea reala. Cele mai multe animale de companie nu au nevoie de alimente de specialitate, doar alimente de calitate. Prin intelegerea acestui articol și citirea catorva dintre etichetele produselor alimentare pentru animalele de companie veti fi capabili de a gasi cea mai buna hrana pentru cainele Dumneavoastra.

Conversia bazei uscate

Acest lucru poate fi partea cea mai grea. Toate alimentele pentru animale de companie au niveluri diferite de umiditate. Conservele poate avea pana la 80% umiditate iar unele alimente uscate pot avea mai putin de 6%. Acest lucru este important pentru 2 motive. Primul este faptul ca produsele alimentare au un pret per kg și atunci cand cumparati produse alimentare pentru câine care are 80% apa veti obtine mancare de 20%. Deci, cantitatea de hrana pentru animalele de companie consumata este mica și mai scumpa. Alt motiv pentru intelegerea procentului de umiditate este de a va ajuta sa comparati proteina bruta si grasimile intre marci si intre conserve si hrana uscata. Informatiile de pe eticheta sunt pentru produsele alimentare. Deci, fara conversia ambele marci de produse alimentare intr-o baza de materie uscata nu veti fi capabil sa le comparati cu precizie. Din fericire, conversie nu este complicata.

In cazul in care un produs alimentar uscat pentru caini are umiditate de 10% stim că acesta are materia uscata 90%. Deci ne uitam la eticheta si verificam nivelul de proteine ​​care este de 20%. In continuare, vom imparti 20 la suta proteine ​​de substanta uscata de 90% si ajungem la 22%, care este cantitatea de proteine ​​pe o baza de substanță uscata. Are aceasta sens pana in prezent? Bine. Acum, compara aceasta la produsele alimentare conservate, care au 80% umiditate. Noi stim ca, cu 80% umiditate, avem materie uscata de 20%. Eticheta prezinta 5% proteine. Asa ca se ia 5% si se imparte cu 20%, si ajungem la 25% proteine, pe o baza de substanta uscata. Deci, conservele au mai multe proteine ​​pe kilogram pe o baza de substanta uscata dupa ce toata apa este scoasa. Putem face acelasi lucru pentru fibre, grasimi, etc

Analiza compozitiei

Analiza compozitiei de pe panoul de informatii de pe eticheta mancarii enumera nivelurile minime de proteine ​​brute și grasimi, precum si nivelurile maxime de fibre si apa. Proteinele ​​și grasimile sunt enumerate ca surse brute și nu ca surse digerabile. Digestibilitatea de proteine ​​si grasimi poate varia foarte mult, in funcție de sursele lor. Lista de ingrediente ar trebui sa fie examinata cu atentie pentru a determina modul de digerare, sursele  (a se vedea articole pe proteine ​​și grasimi pentru mai multe explicatii). Celalalt factor in determinarea reala a cantitatii de proteine ​​și grasimi, in procente, este cantitatea de umiditate prezenta in produsele alimentare dupa cum s-a discutat mai devreme. In timp ce analiza compozitiei este un inceput in înțelegerea calitatii produselor alimentare, sa fim foarte atenti cu privire la a ne baza pe ea prea mult. Un producator de hrana pentru animale de companie a făcut o mostră de produs care a avut o analiza garantată de proteine ​de ​10%, 6,5% grasimi, 2,4% fibre și de umiditate 68%, similar cu ceea ce vedeți pe mai multe etichete ale conservelor alimentare pentru animale de companie. Singura problema era ca ingredientele au fost cizme din piele de lucru vechi, ulei de motor folosit, carbune pisat si apa!

Lista ingredientelor

Toate alimentele pentru animale de companie trebuie sa aiba lista ingredientelor prezente in produsele alimentare. Celelalte componente trebuie să fie enumerate in ordinea greutatii. Aceasta este una dintre cele mai bune moduri de a determina calitatea produselor alimentare. Cu un pic de cunostințe de ingrediente aveti posibilitatea sa alegeti un produs alimentar, care este foarte digerabil si sa scoateti din calcul produsele nedorite. Fii atent la tactica folosita de catre producatori pentru a ascunde ingredientele mai putin dezirabile. Defalcarea unui ingredient in mai multe ingrediente diferite, mai mici și listarea lor individuala este utilizata pentru a reduce aceste ingrediente nedorite. De exemplu, o lista de produs ar putea contine carne de pui, porumb, gluten de porumb, de grau, tarate de porumb, faina de grau, de grau mijlociu, etc Daca ar fi sa grupez toate ingredientele de porumb ca unul, probabil, s-ar depasi cantitatea de carne de pui, și grau. In calitate de consumator, trebuie să cititi toate ingredientele cu atentie, inclusiv componente de la sfarsitul listei, sa cunoasteti tipul de conservanti si coloranti care sunt utilizati. Am enumerate cateva dintre cele mai comune ingrediente si definitiile acestora.

Carne: Carne este carnea curata de animale sacrificate (carne de pui, vita, carne de miel, curcan, etc). Carnea poate include masa musculara, striat scheletic, limba, diafragma, inima, esofag, grasime de deasupra si piele, muschi, nervi si vase de sange in mod normal, gasite in acest trup.

Carne, subproduse: carne de produse sunt parți de animale sacrificate curate, dar nu inclusiv carne. Acestea includ plamanii, splina, rinichii, creierul, ficatul, sange, oase, unele tesuturi grase și de stomac și intestine eliberate de continutul lor. Aceasta nu include par, coarne, copite sau dinti.

Pasari de curte, subproduse: Produse de pasari sunt parti curate de pasari sacrificate, cum ar fi capete, picioare, și organele interne (cum ar fi inima, plamanii, ficatul, rinichii, intestinele). Nu contine pene.

Faină de pește: faină de pește este tesutul curat de peste intreg neputrezit sau bucati de peste, cu sau fara ulei extras.

Porumb la sol: porumb la sol este intreaga parte a radacinii de porumb au tocata.

Faină de gluten de porumb: faina de gluten de porumb este subprodus dupa fabricarea de sirop de porumb sau amidon și este reziduul uscat dupa indepartarea taratelor, germenilor și amidonului.

Orez spart: orez spart este compus din fragmente mici de nuclee de orez, care au fost separate de nucleele mai mari de orez albit.

Orez brun: Orezul brun este orez neslefuit ramas dupa ce nucleele au fost eliminate.

Faină de soia: faină de soia este un subprodus al producției de ulei de soia.

BHA: BHA este butilhidroxianisol, un conservant, grasime.

Etoxiquina: Etoxiquina este un conservant chimic, care este utilizat pentru a preveni alterarea mancarii pentru caini.

Tocoferoli: tocoferoli (de exemplu, vitamina E) sunt compusi baturali utilizati ca conservanti naturali.

Standarde AAFCO

„AAFCO” reprezinta Asociatia Americana de control pentru hrana animalelor. AAFCO dezvolta linii directoare pentru producerea, etichetarea, precum și vanzarea de produse alimentare de origine animala. Acestea sunt numite standarde AAFCO. AAFCO a dezvoltat doua standarde pe care alimentele pentru animalele de companie ar trebui sa le indeplineasca. Alimentele pentru animale de companie care îndeplinesc cerințele AAFCO vor include unul din cele doua declarații pe eticheta lor.

Primul standard prevede ” … este formulat pentru a satisface nivelurile nutritive stabilite de către Profiluri AAFCO produse alimentare nutritive pentru caini … „. Acest lucru inseamna produsele alimentare au fost testate in laborator și au fost gasite pentru a avea valorile recomandate de proteine, grasimi, etc dar cum am mentionata mai sus, combinatie de piele pantofi, ulei de motor folosit și carbune ar îndeplini acest standard.

Al doilea standard ceva de state ca ” teste folosind procedurile de AAFCO lui susține că acest produs ofera o nutritie completa si echilibrata pentru animal care alapteaza…”. Pentru un produs alimentar pentru animale de companie pentru a-si putea indeplini această eticheta, aceasta au trebuit sa fie testate pe o populatie de animale și sa demonstreze ca ofera o nutritie adecvata. Dar chiar și cu această declarație, exista probleme de interpretare. In cazul in care un anumit produs a unui producător a fost testat și sa constatat ca indeplineste acest standard, compania are permis sa includa aceasta declarație pe alte produse din aceeași „familie”, care prevad concentratii egale sau mai mari din toate substantele nutritive. Deci, chiar daca hrana pentru animale poarta aceasta declarație AAFCO pe eticheta acestuia, nu poti fi sigur ca a fost de fapt specifica produsului testat intr-un proces alimentar. In plus, produsele alimentare sunt testate la caini adulti timp de 6 luni si la catei timp de 10 saptamani. Acest lucru nu poate fi o perioada adecvata de timp pentru a stabili daca deficiențele sau alte efecte pe termen lung pot aparea dupa hranirea cu acel produs pe o perioada de un an sau mai mult. In ciuda acestor probleme cu interpretarea acestei declarații alimentare studiu AAFCO, avand in declaratia de pe eticheta produselor alimentare pentru animalele de companie, cel puțin prezinta compania ca a făcut o incercare de a dezvolta o mancare buna.

Instrucțiuni de hrănire

Instrucțiuni de hrănire sau orientari ar trebui sa fie incluse pe fiecare punga si cutie de mancare pentru caini. Aceste linii directoare dau cantitatea recomandata cu care sa fie hraniti pe baza nivelului de creștere si de greutate. Acestea sunt linii directoare foarte aspre. Fiecare animal are un nivel diferit de activitate, metabolism și de temperatura ambianta de mediu. In plus, rasa, varsta, mediul si altele subliniază toate cerintele de impact de zi cu zi. Liniile directoare ar trebui sa fie utilizate ca puncte de pornire brute. Daca cainele tau este subtire sau infometat, va fi hranit mai des si in cantitate mai mare. In cazul in care animalul tau este supraponderal sau obez, va fi hranit mai putin.

Rezumat

Care este cea mai buna mancare de caine de pe piata? Nu este un aliment perfect pentru toti cainii. Faptul ca exista atat de multe tipuri si marci pe piata arata ca exista sute de optiuni si opinii. Unii caini au nevoie de grasime și proteine ​​in cantitati mai mari decat altii, unii prefera conserve iar altii hrana uscata. Hrana ce este necesara pentru animalul Dumneavoastra de companie: caini au nevoie de mancare pentru caini, si catei au nevoie de alimente speciale pentru ei. Nu schimbati branduri in fiecare lună, dar nu va fie frică pentru a schimba branduri si de a gasi unul care ii face bine animalul Dumneavoastra. Utilizați analiza compozitiei, listta ingredientelor si indicatiile de hranire pentru a va ghida in decizia Dumneavoastra.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s