09. Agresivitatea unui Beagle

Cainii din rasa Beagle sunt foarte rar agresivi, dar, la fel ca orice caine, in anumite circumstante, pot actiona agresiv.

Care este cauza agresiunii unui caine Beagle?

Cauzele principale de agresiune sunt urmatoarele:

Maltratarea: este foarte important sa nu maltratati catelul Beagle. Trebuie sa fi ferm dar nu ii provocati durere fizica cainelui si nici nu urlati la ei ca forme de pedepsire. Daca veti face aceasta, cainii vor fi speriati si acest lucru poate duce la agresiune. Aratati cainelui ca Dumneavoastra sunteti liderul alpha si responabil in casa prin utilizarea metodelor calme si increzatoare. Facand acest lucru in loc de strigate si loviri, cainele Beagle va va arata respect si nu va deveni agresiv.

Lipsa de socializare: Cel mai important lucru pe care il puteti face pentru catelul Beagle este sa il faceti sa socializeze cu alti caini, adulti si pui, cu oameni si copii, atunci cand acesta este catelus. Daca nu faceti acest lucru, el poate deveni speriat cand va intra in contact cu alti caini sau se va intalni cu alti oameni. In cazul in care nu se sperie, nu va sti cum sa reactioneze si acest lucru poate duce la agresiune.

Manipularea agresiunii unui caine Beagle

In cazul in care cainele Beagle a devenit agresiv, exista o serie de lucruri pe care le puteti face.

Preia controlul: Primul lucru pe care trebuie a il faceti este sa preluati controlul in casa Dumneavoatra. Aveti nevoie pentru a stabili limitari pentru cainele Dumneavoatra. In primul rand, se va prelua controlul aupra spatiului. Daca nu doriti sa intre intr-o incapere, pe canapea, fotoliu sau oriunde in alta parte, nu il lasati.

In al doilea rand, preluati controlul asupra alimentelor.  Agresiunea asupra alimentelor se poate manifesta prin faptul ca va sari pe Dumneavoatra cand doriti sa il hraniti, sa fure alimentele care nu ii sunt destinate.

 

Agresivitatea fata de alte animale: Nu exagera atunci cand cainele Beagle este agresiv cu alte animale. Ramai calm si va trebui sa il indepartezi de celalalt animal, in cazul in care nu  este in siguranta. Dupa acest moment, nu ii da atentie. Asa el va sti ca nu este bine sa fie agresiv cu alte animale. Niciodata sa nu tipi la el sau sa folosesti pedeapsa corporala.

Agresivitatea fata de oameni: Daca cainele Beagle este agresiv fata de oameni si in special fata de copii, nu ai de facut decat sa ceri, imediat, ajutorul unui profesionist, pentru siguranta lui si a oamenilor din jurul sau.

Este foarte important sa nu te manifesti speriat in apropierea cainelui pentru ca el va simti starea ta de spirit si pozitia de lider va fi pusa in pericol. Cel mai important este sa ramai mereu calm si increzator in apropierea lui iar Beagle va sti ca tu esti liderul, protectorul lui. Agresiunea la Beagle este foarte rara dar daca veti urma pasii de mai us, catelul Beagle va deveni un membru al familiei, fericit, sanatos si calm.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s