07. Temperamentul unui Beagle

Temperamentul unui Beagle

Beagle este un caine incredibil de popular, datorita, in foarte mare masura temperamentului sau.  Exista multe adjective folosite pentru a decrie un Beagle. Ei par a fi atat de multe lucruri pentru atat de multi oameni. Este minunat ca animal de companie, bun cu copiii si cu alti caini, vanatori… este ceva ce nu poate face? Cititi mai departe pentru a afla.

Beagle crescut pentru vanatoare

Beagle este o mica enigma in multe privinte, cu trasaturi de personalitate aparent contradictorii. Cand ati inteles cum functioneaza mintea lui, totul este explicat.

Inteligent dar greu de educat. Beagle sunt caini mici dar inteligenti pentru ca au fost crescuti pentru a vanatoare, cu un miros extraordinar, cu o minte sclipitoare (unii o numesc incapatanata) si determinat… instruirea lor este o provocare dar rezultatele sunt remarcabile.

Beagle este caine de paza? Desigur dar nu un caine care ataca. La vederea unor straini va urla si va hauli dar nu va ataca. Din acest motiv, Beagle este prea prietenos pentru paza.

Beagle este putin distant dar usor de cucerit. Cand te intalnesti cu un Beagla, mai intai va fi, probabil, un pic distant. Dupa ce s-a obisnuit cu tine isi va arata natura prietenoasa si calda. In general, ascultator dar distras. Beagle este dispus sa fie acultator dar simtul mirosului hipersensibil il distrage de la orice si odata ce simte un miro este foarte greu sa observe ce este in jurul lui. Se impaca bine cu alti caini dar nu este prietenos cu alte animale de companie. Cainelui Beagle ii palce sa se fie parte din grup dar nu vor tovarasi care nu sunt caini, cu exceptia oamenilor.

Atletic dar nu are nevoie de exercitii majore, cainele Beagle are o mare rezistenta, din cauza rasei sale de vanatoare, dar nu are nevoie sa fie solicitat pana la epuizare, ca alte rase de caini.

Pentru a putea face efort fizic, un Beagle trebuie sa manance. Un Beagle este foarte energic, dar deosebit de atras de alimente si este predispus la obezitate daca nu face exercitii fizice, in mod regulat.

Cainele Beagle nu este agresiv dar nici timid. Beagle are o personalitate foarte stabila, este echilibrat si de incredere. Alert dar usor de purtat. In timp ce este inteligent si sensibil, devine plictisit cu aceeasi rutina.

Excelent cu copiii

Unul dintre motivele pentru care Beagle a devenit atat de popular este abilitatea lui de a se purta cu copiii. Jucaus…  unui Beagle ii place sa se joace astfel incat copiii si Beagle sunt un tandem perfect.

Mic dar rezistent, bland dar robust… se paote juca cu copiii mici dar in aceeasi masura suporta si jocul putin mai dur al copiilor mari.

Unul dintre motivele pentru care Beagle a devenit atât de popular este abilitatea lui de a ajunge pe cu copii.

Anxietatea de separare este comuna tuturor cainilor din aceasta rasa. Cainii Beagle iubesc compania si pot suferi de anxietate de separare in cazul in care sunt lasati singuri.

Beagle este un caine mare-mic. El poate fi socotit mare pentru forta pe care o are dar suficient de mic pentru a obtine tot ce doresc. Temperamentul calm si vesel face din Beagle un companion minunat, in timp ce independenta lui il face destul de greu de strunit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s