03. Urechile

Urechile sunt un alt organ foarte important pentru caini. Oamenii pot spune ca nu aud deloc in comparatie cu cainii care aud sunete pe care noi mai degraba le ghicim.

Urechea cainelui este este protejata, de obicei, de lobi lungi (Beagle) sau lobi crescuti in sus. Indiferent de tipul de lobi, urechea cainelui trebui sa fie, in permanenta, curata. Atentie la bolile de urechi ale cainelui. Trebuie acordata o atentie deosebita curateniei urechilor, trebuie indepartata mizeria din urechi. Curatati urechea cainelui cu un betigas cu vata la capat, vata inmuiata in ser fiziologic. Otita poate fi cauzata de mizerie si paraziti. In urechile unui Beagle, datorita conformatiei lobului care acopera in permanenta urechea, se poate aduna ceara si acarieni. Acarienii pot inflama foarte tare urechea cainelui. Tratarea inflamatiei produsa de acarieni poate fi vindecata dar necesita energie si este costisitoare. In plus, mirosul este urat si puternic.

Spre deosebire de urechea umana, urechea cainelui  are un cot in canal. Urechile cainelui vor trebui verificate si curatate, in mod regulat, pana la aceasta „derivatie”. Atunci cand cainele clatina frecvent si intens capul, este, in mod frecvent, un semn ca ceva nu este in regula cu urechile sale. Atunci cand cainele se scarpina violent cu ajutarul labelor, la fel poate fi un ca ceva nu este in regula cu urechile. Acest lucru poate duce la vatamari suplimentare prin zgarierea cu ghearele ascutite. O vizita la medicul veterinar este indicata. El examineaza si decide cu privire la tratamentul necesar si adecvat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s