03. Cerinte pentru intrarea in alte tari

Cerinte generale pentru circulatia cainelui in statele membre UE

1. Pasaport UE pentru animale de companie. Pasaportul trebuie sa confirme tratamentele si vaccinarile cainelui de catre medicul veterinar.

2. Microcip pentru identificare

3. Vaccin antirabic valabil (minim 21 de zile de la prima vaccinare si cel putin 30 de zile pana la revaccinare). Atentie!!! Vaccinarea trebuie sa fie inscrisa in pasaportul UE, insotita de semnatura si parafa medicului veterniar. Nu exista exceptii de la aceata regula.

4. Rase de caini care au retrictii la intrarea in anumite tari membre UE… Aici intalnim doua grupe.

Grupa 1

In aceasta grupa intra toti caini care au caracteristici morfologice dupa cainii din rasele Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor.

Grupa 2

In aceasta grupa intra cainii din rasele Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso si metisii lor.

Pentru cainii din grupa 1 este interzis importul si circulatia in tarile membre UE.

Cainii din grup 2 pot circula cu anumite restrictii in tarile UE (lesa si botnita).

Cerinţele de intrare pentru o vacanta cu cainele in Austria

Certificat de sanatate (viza medicului veterinar pe pasaport). Paaportul UE din care sa reiaa numele, data naterii, rasa cainelui, numele proprietarilor cu adresa si numarul de telefon al acestora. Vaccinare antirabica nu mai veche de 12 luni si nu mai putin de 30 de zile.

Cerinţele de intrare pentru o vacanta cu cainele in Belgia

Certificat de sanatate (viza medicului veterinar pe pasaport) si vaccinarea antirabica la zi (minim 3o zile inainte de intrare). Certificatul de vaccinare international este recunocut.

Cerinţele de intrare pentru o vacanta cu cainele in Bulgaria

Certificat de sanatate oficial, nu mai vechi de 10 zile si vaccinarea cu vaccinul antirabic international la zi ( cel putin 1 luna si nu mai mult de 1 an).

Cerinţele de intrare pentru o vacanta cu cainele in Elvetia

Certificatul medical, pasaport, vaccinare antirabica nu mai putin de 30 zile de intrare in tara dar nu mai mult de 12 luni.

Cerinţele de intrare pentru o vacanta cu cainele in Franta

Cainii de lupta cum ar fi Pittbulls, Boerbulls, Tosa-Arten si incruciarile lor nu au permis de intrare in Franta. Pentru unele rase, considerate periculoase, este necesara botnita.

Cainii sub 3 luni pot intra in Franta doar pe baza unui permis special.

Vaccinarea antirabica trebuie sa fie valabila inca, cel putin,30 de zile de la data intrarii in Franta. Pasaportul UE pentru animalele de companie si microcipul sunt obligatorii.

Cerinţele de intrare pentru o vacanta cu cainele in Germania

Cainii de lupta, cum ar fi Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Bull Terrier si incrucisarile dintre aceste nu au permis de intrare in Gemania.

De la 1 octombrie 2010, dispozitiile UE arata ca, cainele, trebuie sa poata fi identificat cu un microcip si sa fie insotit de pasaport.

La trecerea frontierei este suficient sa dovediti ca vaccinarea antirabica a fost efectuata si a fost facuta cu cel putin 30 de zile inainte de intrare dar nu mai mult de 12 luni in urma.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s