03. Beagle in apartament

Beagle este, prin natura sa, un caine de vanatoare. Instinctul de vanatoare dateaza de mai multe generatii. Cu toate acestea, acest lucru fiind spus, majoritatea proprietarilor nu participa la vanatoare cu cainele lor. Ei aleg aceasta rasa, din cauza aspectului si a personalitatii. Atunci cand alegeti un caine, nu trebuie sa va ganditi numai la Dumneavoastra ci si la ce puteti oferi cainelui, timpul pe care il puteti oferi pentru ca acesta sa se imta fericit.

Este adevarat ca aceasta rasa, an general, iubeste a se plimba. Ei au, de asemenea, placerea sa exploreze, sa mearga in plimbari lungi si sunt fericiti atunci cand ei sunt capabili să adulmece mirosuri în aer liber pentru a urmari si a vedea  unde duc acestea. Pe de alta parte, Beagle are o inima de aur si este foarte loial locuintei sale si proprietarului ei. Ei au o legatura stransa cu membrii familie omului atunci cand traiesc in interior, facand parte din familie.

O curte imprejmuita in care sa se joace si sa alerge insa se adpteaza si unui apartament deoarece Beagle este un caine de talie medie.

Ce puteti face pentru a oferi unui Beagle un trai comod in apartament?

In primul rand, va fi cel mai bine daca aveti o camera pentru ca, cainele sa aiba propriul domeniu… acest lucru nu inseamna ca un Beagle trebuie sa aiba propria sa camera! Ce inseamna acest lucru? In bucatarie, o zonă linistita ar trebui să fie rezervata pentru produsele alimentare ale cainelui si pentru apa. Este important pentru orice caine sa stie exact unde sunt pentru a merge sa manance si sa bea. Ei pot deveni defensivi, daca locul ales este intr-o zona in se circula mult… acest lucru poate face ca acestia sa devina defensivi pentru protectia alimentelor lor. Sa se poata bucura de intimitate si sa fie capabil să se relaxeze dupa masa, sa aiba senzatia de siguranţa si securitate. Prin urmare, daca sunteti in masura sa oferiti acest lucru, acesta este un mare pas pentru convietuirea in apartament cu un Beagle.

In general, vrei să fii capabil de a oferi sansa de explorare si de curiozitate, care este in curs de desfasurare la un catelus (si, prin urmare, la majoritatea adultilor). Aceasta inseamna ca pentru un caine de apartament Beagle pentru a fi fericit si sanatos, el va trebui sa fie in masura sa isi exercite pe orice energia. Fara această ocazie, un comportament rau poate aparea, de exemplu urmarind ca un comportament distructiv roaderea pantofilor tai!

Acest lucru poate evitat prin oferirea de cel putin doua plimbari pe zi. In timp ce o plimbare pe zi poate fi suficienta in cazul in care este suficient de lunga, doua plimbari ar fi ideal. Alternativ, ati putea dori oferi o plimbare frumoasa, alerta, iar aproximativ o oră sau cam asa ceva de examinare, de efort fizic… Frisbee, captura, etc pot fi ceva ce il bucura, fie într-o curte, fie intr-un parc.

Plimbari sunt cele mai bune daca se poate schimba ruta de fiecare… ofera cainelui Beagle o sansa de a vedea lucruri noi, auzi sunete noi, miros de mirosuri noi si aaa mai departe.

Indiferent unde locuiti sau ce situatie, sa faceti să fie constienti de faptul ca este important sa folositi intotdeauna o lesa exceptie cazul in care sunteti intr-o zona sigura. Unii proprietari au descoperit ca acestia vor beneficia de un joc foarte distractiv de captură, atunci cand dintr-o, cainele se opreste, adulmeca si fuge! Acest lucru inseamna ca el a luat un miros si „doar trebuie” sa afle unde se duce si ceea ce este! Lipsa lesei = caine pierdut.

Un alt sfat simplu pentru a trai in apartament este de a incerca sa de-aglomerati cat mai mult posibil. Dacă aveţi un copil sau copii, acesta va functiona cel mai bine daca jucariile copilului sunt intr-o camera si Beagle este in alta camera. Asigurati-va ca asezati obiectele, pantofi, portofele, telefoane, carti, in locuri ferite…. Trebuie mentionat faptul ca pentru motive de siguranta, orice obiecte care sunt suficient de mici pentru a ineca in sau orice alte substanţe care sunt daunatoare in caz de inghitire trebuie să fie puse departe de catel.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s