02. Varsta unui Beagle

Dupa cum stiti, caini nu au acceasi varsta ca si a oamenilor. Cu ceva timp in urma, se credea ca toti cainii traiesc 7 ani pentru fiecare an uman. Acest lucru poate fi gândit ca o estimare brută. Stim acum mai multe despre modul specific de varsta al raselor de caini. Varsta si cresterea unui Beagle depinde, in pricipal, de marimea cainelui. De exemplu, cainii mijlocii vor avea varsta diferita de cea a cainilor de mici dimensiuni. Sa privim, in cele ce urmeaza, la varsta si la reperele importante din viata unui Beagle

De la nastere la 2 saptamani

Beagle este născut fără vedere (ochii raman inchisi) si puiul nu are nici un simt de miros. Puiul nou-nascut nu are dinti. Complet dependent de mama sa, puiul va ramane aproape de caldura si hrana. In cazul in care este respins, proprietarul, pentru a mentine in viata puii, trebuie sa ii hraneasca cu biberonul. Nou-nascutii trebuie să fie manipulati foarte usor, insa atingerea ar trebui sa fie făcuta, este esential sa invete treptat sa se obisnuiasca cu atingerea umana. Fiecare catel trebuie sa fie cantarit, in fiecare zi, pentru a se asigura ca acestia primesc destula hrana.

3 saptamani

Ochii vor incepe acum sa se deschida si vederea va deveni mai clara in urmatoarele saptamani merg. Auzul, de asemenea, este in curs de dezvoltare. Inca sta aproape de mama sa dar puiul Beagle va începe sa se miste in jurul ei, dar nu se vor aventura prea deprate. In majoritatea cazurilor, in acest moment, puiul nu latra. Unii vor face scancet si / sau sunete in soapta. Atingerile umane ar trebui sa creasca pentru a permite Beagle-ului in varsta de 3 săptămâni de a deveni treptat obisnuit cu atingere umana si vocea omului.

4 saptamani

Ce mare schimbare! Beagle in varsta de 4 saptamani are voce si vrea sa inceapa sa exploreze lumea. Puii se joaca intre ei dezvoltand abilitati importante de socializare. Cel mai important este actul de a musca. Atunci când un pui, in joaca, musca prea tare un alt pui, acesta va scoate un sunet ascutit, ceea ce permite catelului sa stie ca a mucat prea tare.

In timp, incepe sa primeaca si alta mancare, urmand a fi intarcat.

Socializare umana este foarte importanta incepand cu aceasta varsta. Daca puiul va merge intr-o casa noua, de acum si pana la 7-8 saptamani, acesta trebuie sa fie pregatit cu zgomotele din gospodarie, sa inceapa sa exploreze tot mai mult, sa atinga obiectele, pentru a se adapta cu usurinta la noua locuinta.

Prima deparazitare interna ar trebui sa fie făcuta.

6-7 saptamani

Explorarea si curiozitatea se pronunta in viata catelului Beagle zi de zi chiar. Plictisit de locul de fatare si in care a trait pana acum, puiul vrea să exploreze casa. Etapa de intarcare este aproape gata. Puiulr ar trebui sa raspunda la numele sau si sa socializeze la toate zgomotele normale ale casei si sa atinga obiectele (usa, TV, sunete masina de spalat, etc)

Ar trebui facuta a doua deparazitare interna, la 5 saptamani.

8 saptamani

Catelusul de 2 luni Beagle este acum intarcat si mai increzator in ceea ce priveste explorarea si jocul in casa. El sau ea este pe cale de a raspunde la nume si la comenzi simple. Puiul intelege unde sunt preparatele alimentare si apa. El sau ea vrea sa se joace si sa aiba o legatura umana. Acesta este, la aceasta varsta ca majoritatea cateilor (dacă nu stau la casa lor originala), gata să adere la noua lor familie.

9 saptamani

Puiul ar trebui sa stie numele sau. A treia deparazitare interna ar trebui sa fie facuta.

12 saptamani

Puiul ar trebui sa se fi obisnuit cu noul domiciul si cu noii stapani. A patra deparazitare interna ar trebui sa fie facuta.

4 luni

Puiul ar trebui sa devina tot mai receptiv la antrenamentele de drasaj facute in casa. A cincea deparazitare interna ar trebui sa fie facuta.

1 an

Catel Beagle este la varsta de 1 an, un membru bine integrat in familie. In timp ce castigul cainelui in greutate va fi mult mai lent ca pana acum, cainele isi dezvolta scheletul pentru a ajunge la maturitate.  Ultima deparazitare interna se va face (cu excepţia cazului in caine are probleme cu viermii, ulterior in viata).

1 an si jumatate

Sistemul osos adult este acum complet format si greutatea, de asemenea, va ramane stabila. Este recomandat sa ii oferiti o plimbare constanta de doi kilometri si o doza de doua exercitii cardio.

 Ani Beagle
 = Ani umani
Ani Beagle   = Ani umani  Ani Beagle Ani umani
4  20  5  30  6  40
 7  44  8  48  9  52
 10  56  11  60  12  64
 13  68  14  72  15  76
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s